2017-11-02 14:02:43• hírek • Oszkó Viktória

Műhelyfoglalkozásokon vehetnek részt a diákok

Amit teszünk, azt a közösség nevében tesszük – mondta Koczinger Tibor, a Hans Lindner Alapítvány szatmárnémeti vezetője.

A Hans Lindner Alapítvány tele van ötletekkel és tenni akarással. Koczinger Tibor elmondta, hogy az alapítvány fő tevékenysége a továbbiakban is a szeretetszolgálatban gyökerezik, de új partnerségekkel karöltve haladnak előre.

Azt szeretnék, ha a pedagógusok, akik a legközvetlenebb kapcsolatban állnak az osztályokkal, nagyobb hangsúlyt fektetnének a gyerekek egyedi képességeire. Azért is nagyon fontos, hogy megadjuk a kellő figyelmet a gyermekeknek, hogy erősítsük őket abban, amiben jók, mert ezzel is hozzájárulunk ahhoz, hogy egy olyan generációt neveljünk ki, akik tudják, mit szeretnének és tisztában vannak azzal, mihez van tehetségük.

Ehhez szeretne segítséget nyújtani az alapítvány valamennyi dolgozója, segítője, közreműködője például kézműves műhelyekkel. Az osztályok online, az alapítvány honlapján jelentkezhetnek, hogy egy iskolán kívüli közös program során újabb tudást sajátíthassanak el szakemberektől, mesteremberktől. Kilencféle műhely van, hogy csak párat említsünk: fazekasság, barkácsolás, textil anyagokkal való ismerkedés, de pékműhely is akad.

Ha a gyerekek egészséges érdeklődésüket fenntartjuk, ha megmutatjuk nekik, milyen ügyesek és jók lehetnek bizonyos területeken, akkor sokkal nagyobb eséllyel tudunk olyan fiatalokat segíteni és nevelni, akik később valamelyik szép szakmát választják majd. Fontosak az impulzusok, hogy a gyerekek tapasztaljanak, hiszen abból tanulnak igazán és ez által köteleződhetnek el már fiatalkorban valamelyik szakma mellett - mondta el az alapítvány vezetője. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: